dinsdag

mini kip pastilla



8 vellen Filodeeg
4 kipfilets
2 uien, fijngehakt
enkele saffraan draadjes (zuivere)
2 eetlepels gehakte peterselie
1 theelepel kaneel
een scheutje olijfolie
150 g amandelen en geroosterd
Zout en peper
gesmolten boter
poedersuiker en kaneel voor de garnering

Gehakte uien in een beetje olijfolie aanfruiten, voeg de kipfilets in kleine reepjes of blokjes gesneden, zout en peper, voeg de saffraan poeder, kaneel en peterselie en koken.

Rooster de amandelen en in een pan gedurende 5 minuten op laag vuur.
Laat ze afkoelen en maal ze fijn.

Neem een filodeeg en bestrijk met gesmolten boter, leg 2 eetlepels vulling in het midden en hebben een eetlepel gehakte amandelen over.

Vouw de punten van de uiteinden naar het midden.

Plaats de pakketjes op een bakplaat (bekleed met bakpapier) de gevouwen zijde naar beneden.

Bestrijk de mini-pastillas met wat gesmolten boter en bak ze in een voorverwarmde oven op 180 ° C gedurende vijftien minuten.

Zodra ze uit de oven komen, versieren met poedersuiker, kaneel en de resterende gemalen amandel.

Serveer warm of koud.

Geen opmerkingen: