vrijdag

Makrout

250 gram grof griesmeel
250 gram fijn griesmeel
1 eetlepel kristalsuiker
1 / 4 theelepel zout
100 gram boter, gesmolten
1 thee glas koud water
1 glas water de bloem oranje

vulling

200 gram dadels of 125 gram dadelpastei
1 / 2 theelepel kaneel
1 eetlepel boter
1 eetlepel water oranje bloesem
olie voor frituren
250 gram honing

Meng van de deegingrdienten voor het deeg samen .
Maak dan de dadelpasta.
Pak wat dadelpasta en maak hier een lange sliert van van ongeveer 1 cm breed.
Dan pak je wat griesmeeldeeg en druk dit plat ( lengte 20 cm en breed ongeveer 4 a 5 cm)
Leg in het midden de dadelsliert neer. En druk de griesmeeldeeg om de pasta sliert heen.
rol het even over het aanrecht en druk een beetje plat. en snij er dikke plakken van .
Bak dan in hete olie en doop het direct na het bakken in warme honing.
Ze zijn het lekkers als ze nog lauw-warm zijn.

Geen opmerkingen: