zondag

chocolade-brownies

100 gram pure chocolade
200 gram roomboter
1 zakje vanillesuiker of een scheut vanillesiroop
180 gram suiker
2 eieren
125 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
150 gram walnoten
De boter moet heel zacht zijn, dus haal die een paar uur van tevoren uit de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de zachte boter los met de suiker. Als je vanillesuiker gebruikt, moet je die nu toevoegen.

Voeg dan eieren en bloem toe. Als je vanillesiroop gebruikt, doe je die nu bij het beslag.

Smelt de chocolade au bain marie (of in de magnetron: een minuut op vol vermogen, roeren en nog een minuut op vol vermogen).

Klop de gesmolten chocolade door het beslag. Doe de walnoten erbij en schep nog een keer door.

Doe het beslag in een vierkant beslagblik of een ovenschaal. Het beslag moet er ongeveer drie centimeter dik in staan.

Bak de brownies in 35 tot 40 minuten. Laat ze een uurtje afkoelen en snij ze daarna in vierkante stukken.

Geen opmerkingen: