zondag

kokos-makronen

1 eiwit
70 gram suiker
90 gram geraspte kokos
snufje zout
ouwel (eetpapier)
theelepel oranjebloesemwater (kan eventueel ook weggelaten worden).

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Was de kom en de kloppers van de mixer nog een keer af met heet water en droog ze af met een schone theedoek. Als ze niet absoluut vetvrij zijn, gaat het recept niet lukken.

Klop het eiwit in de kom op met het snufje zout. Als het stijf is, doe je er beetje bij beetje de suiker doorheen. Is alle suiker toegevoegd, blijf dan kloppen tot het is opgelost in het eiwit. Als de kloppers nog knarsen, is het suiker niet opgelost. Je kunt ook testen door een beetje tussen je vingers te nemen: voel je nog korreltjes, dan moet je nog even blijven mixen.

Doe dan lepel voor lepel de geraspte kokos erbij. Je kunt ook een beetje oranjebloesemwater toevoegen.

Leg het ouwel uit op een bakplaat en maak met twee theelepels of met je vingers kleine balletjes van het kokos-eiwit-mengsel. Leg ze op de ouwel en druk ze voorzichtig een beetje aan.

Schuif in de oven en bak ze in 20 tot 25 minuten bruin. Haal ze dan uit de oven en laat ze even afkoelen. Je kunt daarna het overtollige ouwel wegscheuren en de cocosmakronen verder laten opdrogen.

Geen opmerkingen: