woensdag

Cake van sinaasappel en amandel

2 sinaasappels
250 gram amandelmeel
250 gram kristalsuiker
1 theelepel bakpoeder
6 eieren
poedersuiker

Boen de sinaasappels stevig af en zet ze met een beetje water op in een steelpannetje. Laat ze twee uur koken en dan afkoelen.

Snij de sinaasappels in stukken en verwijder de pitjes. Pureer ze daarna in de keukenmachine.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Meng het amandelmeel met suiker en bakpoeder.

Klop in een kom de zes eieren schuimig. Voeg lepel voor lepel het meelmengsel toe.

Mix de sinaasappelpulp door het beslag.

Vet een bakblik (24 centimeter) in. Giet het beslag erin. Zet de taart in de oven en bak in een uur goudbruin en gaar. Test met een houten prikkertje of de taart gaar is: het prikkertje moet droog uit de taart komen.

Laat de taart in de vorm afkoelen. Strooi er een dikke laag poedersuiker overheen.

In plaats van een dikke laag poedersuiker kun je er roomkaas overheen smeren met daaroverheen wat geroosterde en gemalen amandel.

Geen opmerkingen: