zondag

Brick gevuld met tonijn

filodeeg
tonijn uit een blikje
2 gekookte aardappelen
1 ei
peterselie
peper en zout
Snij de peterselie fijn. Kluts het ei los met flink zout en peper.

Prak de aardappelen met het eimengsel.

Laat de tonijn uitlekken.

Leg de vellen filodeeg op een plank. Leg een hoopje ei-aardappelmengsel op een hoekje. Leg er wat stukjes tonijn op. Vouw het filo tot een driehoekje. Plak het einde dicht met wat water.

Verhit zonnebloemolie of arachideolie (of zet de frituurpan aan, als je die hebt). Leg er een korstje brood in. Als dat bruin is, is de olie heet. Draai dan het gas laag.

Doe de briks in de hete olie en laat een minuut bruin worden. Draai ze om en geef de andere kant ook een lekker kleurtje.

Leg ze op een stuk keukenpapier om wat uit te lekken en leg ze dan op een beetje salade.

Geen opmerkingen: