donderdag

Avocado sinaasappel salade

4 sinaasappels
olijfolie
1 teentje knoflook
1 hart van kropsla
2 avocado's
4 sjalotjes
1 rood chillipepertje
1 bosje koriander
peper, zout

Schil de sinaasappels dik (zodat vel en wit verwijderd worden), snijd de partjes los en vang het sap op. Meng de olijfolie met het sinaasappelsap. Breng dit op smaak met peper en zout. Maak de blaadjes sla aan met de sinaasappeldressing en verdeel de sla over de borden. Schil en ontpit de avocado, snijd er plakjes van en leg deze op de sla. Pel de knoflook en de sjalotjes en snijd ze in dunne plakjes.
Snijd het chillipepertje door, verwijder de zaadlijsten en snijd het pepertje ragfijn. Bak de knoflook en de sjalotringetjes in olijfolie van 160 graden goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Vermeng de sinaasappelpartjes en de korianderblaadjes met de sla. Verdeel de knoflook en de sjalotringetjes over de sla.

Geen opmerkingen: