1 pond trostomaten (of een blik pomodori)
1 ui
1 stengel bleekselderij
1 wortel
olijfolie
verse kruiden, bijvoorbeeld basilicum, oregano
smaakmakers: zout, peper, balsamico, rode wijn, suiker
Snij bleekselderij in kleine stukjes en de wortel in dunne plakjes. Snij de ui in stukjes.
Fruit de bleekselderij, wortel en ui aan in de olie en laat ze een paar minuten op laag vuur pruttelen.
Doe dan de tomaat en de kruiden erbij. Laat de saus pruttelen tot de tomaten tot pulp zijn gekookt.
Pureer de saus: wrijf door een zeef, rag de staafmixer erdoor of doe de saus in de blender.
Proef de saus en breng ‘m op smaak. Zout en peper moet er sowieso in, daarna kun je afhankelijk van je eigen smaak wat wijn of balsamico toevoegen (diepere smaak), wat citroensap (frissere smaak) of wat suiker (je raadt het al). Een chilipepertje in de pan met de tomaten geeft de saus een pittige smaak.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten