100 gram cakemeel
2 eieren
100 gram suiker (en wat extra om te bestrooien)
100 gram roomboter
2 of 3 appels
kaneel
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Klop ‘m daarna zacht met de mixer. De boter moet lichter worden.
Mix achtereenvolgens de suiker, de eieren en het meel erdoor. Je hebt nu een luchtig cakebeslag.
Doe het beslag in een springvorm en verdeel het gelijk over de bodem.
Schil de appels en snij ze in dunne schijfjes. Druk de schijfjes rechtop in het deeg.
Roer een flinke snuf kaneel in een kommetje door een eetlepel suiker. Bestrooi daar de appels mee.
Zet de appelcake in de oven en bak in 45 minuten gaar en bruin. Als je er een cocktailprikkertje insteekt en die komt er droog uit, dan is de cake klaar. De cake blijft een beetje zacht en smeuïg van binnen door de appels.
Heb je geen cakemeel? Gebruik dan bloem waar je een beetje bakpoeder doorheen zeeft.
dinsdag
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten