dinsdag
salade van linzen met feta
200 gram linzen
100 gram feta
3 goede tomaten
1 ui, het liefst een rode ui
olijfolie
sap van 1 citroen
geraspte citroenschil
basilicum
zout en peper
Zet de linzen te weken (volg de aanwijzingen op de verpakking). Kook ze daarna een half uurtje tot ze gaar zijn. Laat ze een uur afkoelen. Ze zijn dan lauw.
Snij de tomaten in kleine stukjes. Snij de feta ook in kleine stukjes. Snij de basilicum klein.
Snipper de ui en snij de basilicum klein. Schep ui, tomaat, basilicum en geitenkaas door de linzen.
Maak een dressing van olijfolie, citroensap en citroenschil. Giet over de linzensalade. Maal er wat peper boven en schep de salade voorzichtig door. Proef en voeg als dat nodig is nog wat zeezout toe.
Serveren met grof brood met zoute roomboter, dan kun je lekker de laatste restjes van de salade opdweilen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten