Basmati rijst, gespoeld
100 g suiker
150 g gele rozijnen
1 kaneelstokje
6 kardemom
2 theelepel rozenwater
amandelschilfers en gedroogde rozenknop om te versieren
Breng de melk aan de kook.
Voeg de gewassen rijst toe en roer met een houten lepeltje voor 10 minuten, dan laat het koken voor ten minste een uur, af en toe roeren, op een zeer laag vuur.
Voeg suiker, rozijnen, kaneel en kardemom en koken voor een uur, roer regelmatig.
Aan het einde van de kooktijd moet het eruit zien als een crème.
Ver van het vuur voeg rozenwater, roer en breng alles in een schaal.
Dek af met de geschaafde amandelen, versieren met de rozen knoppen en laat het afkoelen.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmnvTRc2XA0ZT4ykkKlLclB8zP6c5ZEkwJHjEbV1hSf-NzHm1L0XI8rnYtvfm-pz9CkCqZAACvwpbRqoiKyjx-XIM9IixzPynKvuwKSm9J3gW0K69bFydFuo0lcJasy8ipuWRX8ODYOKZb/s320/rijstpudding.jpg)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten