dinsdag

Pompoen met raz-el-hanout

1 oranje pompoen
2 eetlepels raz-el-hanout
zeezout
peper
olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden of heter, als je oven dat kan.

Boen de pompoen schoon onder de kraan. Snij hem met een groot, scherp mes in kwarten en snij of lepel de zaden eruit.

Snij de kwarten in stukken zo groot als luciferdoosjes. Als je een biologische pompoen hebt, hoef je ‘m niet te schillen. Butternut moet je wel schillen. Het is makkelijker om de butternut eerst in kleine stukken te snijden en dan voorzichtig de schil eraf te snijden, maar er zijn ook mensen die eerst met een dunschiller de butternut te lijf gaan en ‘m dan pas in stukken snijden.

Doe de stukken in een grote ovenschaal of leg ze op een bakplaat. Strooi de raz-el-hanout erover heen en besprenkel met olijfolie. Hussel het door elkaar, zodat alle stukken bedekt zijn met olijfolie en kruiden. Strooi er daarna wat zeezout over en maal er wat peper boven.

Dek de pompoen af met aluminiumfolie.

Zet de schaal 45 minuten in de oven. Haal na 30 minuten de aluminiumfolie eraf zodat de pompoen knapperige randjes kan krijgen.

Ook lekker: in plaats van olijfolie kun je een sausje maken van honing, limoen of citroen en olijfolie en die over de pompoen gieten. Je kunt ook stukken wortel tussen de pompoen leggen, of zoete aardappel

Geen opmerkingen: